Bewegende Delen
Transitie mens en organisatie
klaproos.jpg

Rudi

Waarderend. Aandachtig. Onderzoekend.

 

Rudi Hartmans (1970)

Als Delfts bouwkundig ingenieur opgeleid en denkend begon ik mijn werkende leven. In de praktijk ben ik me meer en meer gaan bewegen naar het perspectief waarin de wereld wordt gezien als een wereld van mensen die met elkaar praten, werken, interacteren, experimenteren, exploreren en betekenis geven aan de werkelijkheid waarin we leven en werken. Duurzame verandering komt van binnen, niet van buiten.

Ik stond 20 jaar geleden mede aan de basis van wat later ‘Het Nieuwe Werken’ is gaan heten, gemotiveerd door innovatie en mijn drijfveer mensen in een organisatie met meer bevlogenheid te laten werken. Zelfsturing is een thema dat me blijft fascineren in mijn zoektocht samen met opdrachtgevers naar wat nieuwe vormen kunnen zijn van organiseren.

In 2012 heb ik de veranderkundige opleiding Advanced Change Methodologie afgerond aan SIOO, met een onderzoek naar ‘Levenskunst in professionele context’. In 2013 volgde ik de verkorte opleiding tot 'denkadviseur’; Leergang Interventie Kunde (LIK). In 2016 dompel ik me na het overlijden van m'n vader onder in een spirituele zoektocht, onder meer in het programma 'Embrace The Change' in Thailand. Mijn spirituele groei voed ik door mijn groeiende liefde voor Kundalini Yoga. In 2019 volg ik de ‘Basisopleiding Familieopstellingen’ aan het Hellinger Instituut.

Ik heb ruime ervaring met het op basis van een gedegen veranderanalyse ontwerpen van een verander/ontwikkel-aanpak en het begeleiden van organisaties. Appreciative Inquiry is zowel een methodologie als een grondhouding waar ik in de praktijk veel ervaring mee heb en die mij als persoon typeert. Uit elke context en elke situatie is een positief leerpunt te halen.

'Veranderen kun je alleen zelf’, vanuit dit credo inspireer, coach, en begeleid ik en probeer daarbij zelf het voorbeeld te zijn. Soms op de voorgrond, soms als stille kracht. Ratio alleen is daarbij niet voldoende voor de transities waar we in dit tijdperk voor staan. 

Ik word regelmatig gevraagd om een andere, frisse kijk en werk zowel alleen als samen met netwerkpartners die mij op hun beurt aanvullen met hun frisse kijk, unieke expertise én plezier in samenwerken. Ben getrouwd, vader van een zoon, woon tegen de Schoorlse duinen, gepassioneerd verzamelaar van muziek, hou van film, kunst, filosofie, loop hard en doe Kundalini Yoga.

Ik sta altijd open voor een goed gesprek: +31 6 50 62 17 15